top of page
Writer's pictureCalories By Tonje

Salt karamellsaus






Ingredienser:

  • 300g sukker

  • 40g vann

  • 3dl kremfløte

  • 200g meierismør

  • Havsalt









Ha sukker og vann i en kjele. Bland dette godt sammen før du skrur på varmen.

Sett varmen på maks og la sukkerblandingen koke opp. Nå er det veldig viktig at du ikke rører i sukkeret.

Når sukkerblandingen har fått en fin karamellfarge (jo mørkere farge - jo mer bitter karamell), har du i smøret og rører godt med en visp.

Nå skal du ha i fløten. Blandingen koker veldig opp når fløten kommer i, så det er viktig å bare ha i litt og litt fløte om gangen.

Etter at all fløten er i karamellen skal du la den koke mens du rører litt innimellom. Hvis du koker den kort - i ca 1 minutt får du en tynn karamellsaus som er perfekt til is, koker du den litt lengre 3-4 minutter får du en tykkere karamellsaus som egner seg bedre til desserter. (Som feks denne terten). Koker du den i 5-6 minutter får du en karamell som er veldig fast når den er kald. Obs: Koketid varierer veldig fra ovn til ovn. Man må ofte prøve seg litt frem for å finne den perfekte koketiden til den konsistensen du ønsker. Til slutt har du i en god klype havsalt. Her varierer og mengden litt etter hva man foretrekker!


Hell den varme karamellsausen over på glasskrukker som tåler litt varme, eller rett på isen om du elsker varm karamellsaus.


Karamellen står fint i kjøleskapet i minst 2 uker. Men ofte veldig mye lengre.

108 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page