top of page
Writer's pictureCalories By Tonje

Karamellpudding







Ingredienser:

  • 200g sukker til karamell

  • 6dl helmelk

  • 3dl kremfløte

  • 100g sukker

  • 8 egg

  • 1 vaniljestang

Ekstra til topping:

  • Vispet kremfløte

  • Idun karamellsaus





Sett stekeovnen på 120 grader over og undervarme og finn frem en brødform.

Smelt sukkeret til karamellen på medium varme, rør rundt slik at alt smelter jevnt og har en mørk karamellfarge. Anbefaler å bruke en tresleiv til å røre.

Karamellen blir veldig varm så her er det viktig å være forsiktig.

Hell karamellen over i en brødform og vend formen helt til alle sidene og hele bunnen er dekket av karamell.


Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en kniv. Ha melk, fløte, sukker og vaniljefrøene + stangen i en kjele.

Varm dette opp til det begynner å koke, men fjern kjelen fra varmen så fort det koker. Her er det viktig at du rører ofte så ikke blandingen brenner seg.


Ha eggene i en bolle og bland dem lett sammen.

Hell litt og litt av den varme melkeblandingen i eggene og rør godt. Når alt er blandet sammen heller du blandingen over en sil i brødformen. Viktig at blandingen siles slik at du ikke får med deg eventuelle klumper av egg, og at du får ut selve vaniljestangen. Karamellpuddingen skal stekes i vannbad. Sett brødformen oppi en stor ildfast form, eller en dyp stekeplate. Fyll formen med vann til den dekker 1/3 del opp på brødformen. Sett formen på nederste rille i stekeovnen og stek i 2 timer. Etter 2 timer tar du puddingen ut av ovnen og lar den hvile på benken i ca 30 min.

Ha plastfolie helt inntil puddingen og sett den i kjøleskapet over natten.


Dagen etter løsner du sidene i brødformen med en skarp kniv, før du snur formen fort over ett passende fat. Puddingen skal da falle ut på fatet og være dekket i karamell.


Anbefaler å servere med pisket kremfløte og karamellsaus.

Vanligvis foretrekker jeg hjemmelaget karamellsaus, men akkurat til denne puddingen synes jeg Idun sin karamellsaus smaker aller best!


22 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page